neptunus
home draaiboek sportkampen draaiboek vrij zwemmen draaiboek zwemlessen zwemlessen zwemclub binnenspeeltuin info contact  
neptunus

Draaiboek Sportkampen!


Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij dat de sportkampen dit jaar toch kunnen doorgaan! De voorbije maanden waren voor de meeste kinderen niet de allertofste, dus is  het zeker belangrijker dan ooit dat we deze zomer weer samen kunnen spelen!!


Zoals overal zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden. Natuurlijk volgen wij ook alle richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Samen met Sport Vlaanderen heeft Zorg en Gezondheid een aantal aanbevelingen en richtlijnen opgemaakt, deze hebben wij op onze infrastructuur toegepast, en wij zijn tot het volgende protocol kunnen komen:


Gouden regel: Was je ziek vóór de start (minimaal 3 dagen terugtellen) van het sportkamp? Dan mag je niet (meer) deelnemen, en dan is het beter dat je thuis blijft. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders, enz. Kinderen jonger dan 12 moeten in principe geen mondmaskers dragen.

1. Om te vermijden dat er te veel volk samenkomt om ’s morgens om 9.30u de kinderen naar het sportkamp en kleuterkamp te brengen, gaan we de afzetplaatsen spreiden:

U kan de kids brengen tssn 9.15u en 9.30u

-Wij vinden het belangrijk dat vooral de ouders van de kleutertjes meekunnen tot aan de plaats waar ze al hun spulletjes kunnen zetten. Dus  kunnen de ouders samen met de kindjes tot achteraan in de veranda komen (graag via de grasstrook tussen het zwembad en de finse piste) waar de kleuterjuf hen opvangt. Bij het binnenkomen is er alcoholgel aanwezig om de handen te ontsmetten.

Voor de grote sportkampers is er een Kiss en Ride zone voorzien via de parking:
-De grootsten van de groep van meester Ronald kunnen onmiddellijk rechts op de parking uitstappen, er is een ruimte klaargemaakt waar ze daar kun spullen kunnen zetten.(ongeveer 9 jaar en ouder)
-Voor de groep van Juf Arlette kan U wat verder doorrijden naar de ingang toe, zij zal de kinderen daar staan op te wachten. (ongeveer 5 tot 9 jaar)
Om de groepen in te delen, houden we natuurlijk rekening met wie er graag samen zit: vriendjes, broer, zus,… We gaan echt proberen iedereen blij te maken! U mag ons ook even via mail laten weten wie er samen wil, dan kunnen we daar al rekening mee houden.


2.  Wat moeten de kids bijhebben?
Sportieve kledij en vast schoeisel (loopschoenen indien mogelijk voor de kleintjes met plakstrips)


Grote zwemtas, waar tijdens het zwemmen ook de kleding in kan. Zwemkledij en liefst 2 handdoeken.


Boterhammetjes om ’s middags op te eten. Drinken (zelf mee te brengen of kunnen hier ook aangekocht worden aan de normale prijzen, kan ook opgeschreven worden en later bij het afhalen betaald worden)


*andere jaren zetten wij altijd een grote frigo aan, zodat iedereen ’s middags lekker koude drank had, maar dit zal nu door alle maatregelen niet meer mogelijk zijn.


-graag zwemkledij van ’s morgens thuis al aandoen, we gaan allemaal (aparte groepen) in de voormiddag een eerste keer zwemmen. Vergeet natuurlijk geen zuiver ondergoed in een plastiek zakje mee te geven, anders krijgen we problemen ;-)

3. Natuurlijk zorgen wij hier ook voor de hygiëne zoals voorgeschreven.

Er worden was- en plaspauzes per groep ingezet zodat we tussenin alles grondig kunnen desinfecteren. Er is een grote wasbak voorzien waar we met 10 kindjes samen de handen kunnen wassen. De toiletten worden ook per groep gebruikt en daarna grondig gedesinfecteerd.

Volgens de Veiligheidsraad mogen de sportkampen doorgaan in groepen van 50 kinderen. Onder de 12 jaar hoeven deze kinderen ook geen 1.5meter afstand te houden en geen mondmakser te dragen. Wij hadden eigenlijk vooraf al onze plannen gemaakt en alles uitgewerkt in groepjes van max 30 kinderen, dus gaan we dat ook zo aanhouden. Het zijn groepen van max. 30 kinderen ieder met hun eigen begeleiders. Deze groepen blijven ook het hele sportkamp apart: bij het zwemmen, spelletjes, eten, toilet,…

U mag ons altijd via mail laten weten wie er zeker samen wil zitten, dan houden wij daar rekening mee.

4. Voor de betaling: om lange wachtrijen ’s morgens aan het buffet binnen te vermijden, vragen wij om ieder kind een envelop met zijn/haar naam en telefoonnummer erop, met gepast geld (€35) mee te brengen.

4. Om af te halen om 15.30u:

Kleuters bij de kleuterjuf in de veranda, gelieve jullie via de achterkant op het gras u te begeven naar de veranda.
Sporters van Juf Arlette zal dan nog aan het zwemmen zijn, dus deze kunnen afgehaald worden in het cafetaria.
De groep van meester Ronald kan afgehaald worden op de plaats waar ze afgezet zijn op de parking aan de Junior Cave.

 

Wij hopen er een supertof kamp van te maken, het zal er misschien een beetje anders uitzien met alle bijkomende regels maar dat wil niet zeggen dat het niet plezant kan worden!!!
We houden het veilig, maar ook tof!!

Het Neptunus team

neptunus
neptunus
neptunus
neptunus