neptunus
home draaiboek sportkampen draaiboek vrij zwemmen draaiboek zwemlessen zwemlessen zwemclub binnenspeeltuin info contact  
neptunus

Draaiboek Sportkampen carnaval !


Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij dat de sportkampen tijdens de carnavalvakantie toch kunnen doorgaan! Het voorbije jaar was voor de meeste kinderen niet de allertofste, dus is het zeker belangrijker dan ooit dat we weer samen kunnen spelen ook al is het allemaal met regeltjes!!


Zoals het bij alles is tegenwoordig zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden. Wij volgen  ook alle richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Samen met Sport Vlaanderen heeft Zorg en Gezondheid een aantal aanbevelingen en richtlijnen opgemaakt, deze hebben wij op onze infrastructuur toegepast, en wij zijn tot het volgend protocol kunnen komen:
Gouden regel: Was je ziek vóór de start (minimaal 3 dagen terugtellen) van het sportkamp? Dan mag je niet (meer) deelnemen en dan is het beter dat je thuis blijft. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders, enz. Kinderen jonger dan 12 moeten in principe geen mondmaskers dragen.

  1. Om te vermijden dat er te veel volk samenkomt om ’s morgens de kinderen naar het sportkamp en kleuterkamp te brengen, gaan we de afzetplaatsen spreiden:

U kan de kids brengen tussen 9.15u en 9.30u

-Wij vinden het belangrijk dat vooral de ouders van de kleutertjes meekunnen tot aan de plaats waar ze al hun spulletjes kunnen zetten. Dus  kunnen deze ouders samen met de kindjes tot achteraan in de veranda komen (graag via de grasstrook tussen het zwembad en de finse piste) waar de kleuterjuf hen opvangt. Bij het binnenkomen is het mondmasker verplicht en er alcoholgel aanwezig om de handen te ontsmetten.

Voor de grote sportkampers is er een Kiss en Ride zone voorzien via de parking:
-De kids (met uitzondering van de kleuters) indien mogelijk zoveel mogelijk alleen vanaf de parking het cafetaria binnen te laten komen, daar zullen ze door ons ontvangen worden en  de groepen opgedeeld worden. Dan laten wij hun zien waar ze hun spullen kunnen zetten en zal hen ook het verdere verloop van de dag uitgelegd worden.
Om de groepen in te delen, houden we natuurlijk rekening met wie er graag samen zit: vriendjes, broer, zus,… We gaan echt proberen iedereen blij te maken! U mag ons ook even via mail laten weten wie er samen wil, dan kunnen we daar al rekening mee houden.


2.  Wat moeten de kids bijhebben?
Sportieve kledij en vast schoeisel (loopschoenen indien mogelijk voor de kleintjes met plakstrips)
Grote zwemtas, waar tijdens het zwemmen ook de kleding in kan. Zwemkledij en liefst 2 handdoeken. Voor de kleutertjes graag een apart tasje voor het eten.
Misschien ook best reservekledij.
Boterhammetjes om ’s middags op te eten, koekje of fruit voor tussendoor. Drinken (zelf mee te brengen of kunnen hier ook aangekocht worden aan de normale prijzen, kan ook opgeschreven worden en later bij het afhalen betaald worden)
-graag zwemkledij van ’s morgens thuis al aandoen, we gaan allemaal (aparte groepen) in de voormiddag een eerste keer zwemmen. Vergeet natuurlijk geen zuiver ondergoed in een plastiek zakje mee te geven, anders krijgen we problemen ;-)

  1. Natuurlijk zorgen wij hier ook voor de hygiëne zoals voorgeschreven.

Er worden was- en plaspauzes per groep ingezet zodat we tussenin alles grondig kunnen desinfecteren. De toiletten worden ook per groep gebruikt en daarna grondig gedesinfecteerd.

Volgens de Veiligheidsraad mogen de sportkampen doorgaan in groepen van 25 kinderen. Onder de 12 jaar hoeven deze kinderen ook geen 1.5meter afstand te houden en geen mondmasker te dragen. Wij hadden eigenlijk vooraf al onze plannen gemaakt en alles uitgewerkt in groepjes van max 25 kinderen met ieder hun eigen begeleiders, dus gaan we dat ook zo aanhouden. Deze groepen blijven ook het hele sportkamp apart: bij het zwemmen, spelletjes, eten, toilet,…

U mag ons altijd via mail laten weten wie er zeker samen wil zitten, dan houden wij daar rekening mee.

  1. Voor de betaling: om lange wachtrijen ’s morgens aan het buffet binnen te vermijden, vragen wij om ieder kind een envelop met zijn/haar naam en telefoonnummer erop, met gepast geld (€35) mee te brengen.

 

  1. Om af te halen om 15.30u:

Let op!! Het cafetaria mag niet als wachtruimte gebruikt worden, dus enkel afhalen vanaf 15.30u (niet vroeger)
Kleuters bij de kleuterjuf in de veranda, gelieve jullie via de achterkant op het gras u te begeven naar de veranda.
Sporters van Juf Arlette zullen dan nog aan het zwemmen zijn, dus deze kunnen afgehaald worden in het cafetaria via de parkingzijde.
De groep van meester Ronald kan afgehaald worden als het weer het toelaat op de parking of anders via de voorkant op nummer 32 (onder de inrit door).

 

Wij hopen er een supertof kamp van te maken, het zal er misschien een beetje anders uitzien met alle bijkomende regels maar dat wil niet zeggen dat het niet plezant kan worden!!!
We houden het veilig, maar ook tof!!

Het Neptunus team

Wijzigingen aan dit protocol zijn steeds mogelijk!

neptunus
neptunus
neptunus
neptunus