neptunus
home draaiboek sportkampen draaiboek vrij zwemmen draaiboek zwemlessen zwemlessen zwemclub binnenspeeltuin info contact  
neptunus

Draaiboek Zwemlessen!

Volgens het meest recente advies van de Nationale Veiligheidsraad kunnen alle zwembaden vanaf 1 juli opnieuw opstarten, onder bepaalde voorwaarden natuurlijk. Hoera ! Als zwembaduitbater hebben wij al heel lang naar dit moment uitgekeken, en hopelijk zijn jullie even enthousiast dat de zwemlessen ook weer kunnen hervatten!!


Om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te voorkomen heeft Zorg en Gezondheid een aantal aanbevelingen en richtlijnen opgemaakt:


De zwemlessen worden in kleine groepjes gegeven, en er wordt telkens in blokken van  een uur ingedeeld. Dit om de wissel van de groepen te vergemakkelijken.


De zwemkaarten worden vooraf nog steeds afgestempeld aan het buffet, gelieve rekening te houden met 1.5 meter afstand.


Kinderen onder 12j hoeven geen 1.5m afstand te houden en geen mondmaskers te dragen.


Gelieve enkel 1 ouder mee te gaan naar de kleedcabines. Voor de ouders die mee gaan omkleden worden mondmaskers aangeraden, hoewel niet verplicht. 
Er wordt gevraagd om 15 min. voor de start van de lessen aanwezig te zijn, zodat we in blokken kunnen omkleden. We vragen om zoveel mogelijk de badkledij van thuis aan te doen, zodat dit omkleden vergemakkelijkt. In het zwembad wordt met borden aangegeven waar er éénrichtingsverkeer is en gelden er ook voorrangsregels. Eens omgekleed wachten de kids samen met ouders op een aangeduide plaats, de kinderen van de vorige groep kunnen zo aan de andere kant het zwembad verlaten. Na het zwemmen kan u gebruik maken van de douche (hoewel beperkt: enkel om af te spoelen, geen zeep of shampoo zodat de douches snel vrij zijn.)  Het is verplicht per persoon individueel een kleedcabine te gebruiken of om te kleden op de aangeduide plaatsen. Regelmatig worden alle kleedcabines gedesinfecteerd. Gelieve de instructies van het personeel te volgen.
Omwille van al deze bijkomende maatregelen zullen de lessen 50 min duren.
Het zal er in het begin een beetje anders uitzien, maar het wil niet zeggen dat er bijkomende regels zijn, dat het daarom ook niet plezant kan blijven!!


We houden het veilig, maar ook tof!!

Wijzigingen aan dit protocol zijn steeds mogelijk!

neptunus
neptunus
neptunus
neptunus