Loading......
 •   info@zwembadneptunus.be
 •  +32 (0)12/45.14.49

5 goede redenen waarom zwemmen zo leuk is!

 • Laag risico op letsel

  Zwemmen heeft een laag risico op letsels. Je hebt geen ‘last’ van de zwaartekracht. Op het land is zwaartekracht natuurlijk leuk, alleen met sporten is het meedogenloos voor gewrichten en spieren. Water neemt het grootste deel van de zwaartekracht weg waardoor je arm- en beenspieren kunt gebruiken in een gewichtloze omgeving. Zwemmen is een geweldige manier om te herstellen van een blessure, omdat het lichaam zich vrij kan bewegen zonder het lichaam te belasten.

 • Volledige lichaamstraining

  Zoals bekend worden alle spieren in je lichaam gebruikt bij het zwemmen. Het lichaam moet de spieren coördineren op een manier die het lichaam in balans houdt en toch vooruit gaat, dit vereist spierspanning en kernkracht. Daarom is zwemmen ideaal om je lichaam te versterken. of je nu een workout, zachte schoolslag of ‘like a pro’ zwemt, je krijgt een volledige lichaamstraining die ervoor zorgt dat alle spieren werken.

 • Een cardiotraining.

  Wist je dat 30 minuten zwemmen overeenkomt met 45 minuten training op het land? Zwemmen is de enige sport waarbij je de intensiteit van de training kunt variëren zonder sneller te gaan. Alleen al door met ademhalingsritmes te spelen verandert een eenvoudige duurtraining en een intervaltraining.

 • Zwemen = ontspanning

  Heb je al eens geprobeerd aan iets anders dan zwemmen te denken tijdens het zwemmen? Nee natuurlijk niet, baantjes trekken en ons op onze slag concentreren is genoeg om alle gedachten en takenlijsten in ons hoofd te vergeten. Het is daarom ook ideaal voor het verminderen van het stressniveau en het verhogen van de coördinatie in de hersenen.

 • Zwemmen verhoogt de flexibiliteit en mobiliteit.

  Vrij zwemmen, rugslag, crawl of vlinderslag, eigenlijk maakt het niet uit wat je in het zwembad doet, het is goed voor je flexibiliteit en beweeglijkheid. Bewegen in het water bevordert de hele lichaamsmobiliteit. Zwemmen is daarmee voor alle leeftijden, je kunt je heel leven lang met plezier zwemmen.

Back To Top